Беноа Монаж: Зелената политика има моќ да ги промени животите на подобро

Беноа Монаж, Директор на Француската фондација за политичка екологија и член на Бордот на директори на Зелената европска фондација, се обрати до македонската публика по повод објавата на Зелениот европски журнал на македонски јазик

Continue reading

GEF и Изгрејсонце: Граѓаните да добијат поголема контрола над енергијата за праведна транзиција кон зелена економија

Енергетската демократија е значаен процес кој ќе овозможи граѓаните да имаат поголема моќ во поглед на нивните енергетски потреби, со што се создава подемократско и поинклузивно општество

Continue reading

„БАЛКАНСКИ ИСТРАЖУВАЧИ: ПРЕКУГРАНИЧНО ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА СОСТОЈБИТЕ СО ЖИВОТНАТА СРЕДИНА“ – РАБОТИЛНИЦА ВО БУГАРИЈА

Зелената Европска Фондација организира тренинг работилница за млади новинари од Бугарија, Македонија и Србија, со поддршка од Фондацијата BlueLink. Настанот ќе се одржи во Бугарија, помеѓу 18 и 21 Јуни 2016.

Continue reading

Категории