Актуелно

Здружението Изгрејсонце на втората Европска Зелена Академија

Здружението Изгрејсонце беше покането да учествува на втората Европската Зелена Академија која ја организира Зелената Европска Фондација - GEF - Green European Foundation заедно со Heinrich Böll Stiftung Warsaw, Fundacja Strefa Zieleni, и Ostra Zielen
На годинешната Европска Зелена Академија беа собрани над 200 учесници, формирајќи разнолика група на активисти, зелени движења и академици од цела Европа
На дводневниот настан во Варшава се оддржаа 20 различни тематски сесии со над 40 говорници и беа претставени зелени визии за иднината на Европа на социјален, економски и политички план
Се дискутираше за новиот Зелен Договор - #GreenNewDeal и соочување со проблемите поврзани со демократијата, мирот и безбедноста, социјалните прашања, енергијата и животната средина
 

Галерија