Седмо издание на Македонскиот енергетски форум

Енергетската транзиција ќе бара правилна стратегија, план за реорганизација на јаглените региони во РЕК Битола и Осломеј, но и поддршка од ЕУ

Прочитај повеќе

Здружението Изгрејсонце на втората Европска Зелена Академија

Здружението Изгрејсонце беше покането да учествува на втората Европската Зелена Академија која ја организира Зелената Европска Фондација - GEF - Green European Foundation заедно со Heinrich Böll Stiftung Warsaw, Fundacja Strefa Zieleni, и Ostra Zielen

Прочитај повеќе

Зелена агенда за излез од климатската и енергетската криза

Енергетскиот систем од централизиран и монополизиран треба да прерасне во демократски систем кој ќе им овозможи на граѓаните поголема контрола и избор како во потрошувачката на енергија, така и во нивната улога на производители на енергија од обновливи извори.

Прочитај повеќе