Годишно Собрание на Европската зелена фондација - GEF - Green European Foundation

На годишното Собрание на Европската зелена фондација - GEF - Green European Foundation учествуваа организации од цела Европа за да разговараат и ги претстават нивните визии и активности кон обезбедување подобра социо-економска иднина и надминување на актуелните кризи преку зелени и одржливи политики.

Прочитај повеќе

Работилница за Енергетска демократија преку поддршка на формирање на енергетски заедници и задруги

Како дел од Мрежата на Централна и Источна Европа на здруженија и фондации во Зелената европска фондација - ГЕФ, во Виена се одржа работилница за Енергетска демократија каде беа презентирани новитетите на оваа важна тема која е дел од праведната енергетска транзиција

Прочитај повеќе

Енергетски систем на иднината - Одлични насоки за одржлив развој од Пролетниот собир на Рескуп

Енергетскиот систем на иднината треба да се базира на принципите на солидарност, споделување ресурси, социјална инклузија, и со фокус на локалната одржливост и ефикасност.

Прочитај повеќе